• 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs
  • 5 branches dans la Benelux 5 branches dans la Benelux
  • Note moyoenne des clients: 9.6 Note moyoenne des clients: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

P-codes / foutcodes

De auto zit tegenwoordig vol met sensoren en computers. Helaas gaat er nog wel eens een sensor defect wat een foutcode genereert in het geheugen van de ECU. Een dergelijke foutcode noemt men een DTC ( Diagnostic Trouble Code ). Deze code hoeft niet altijd een kritische code te zijn maar kan wel voor vervelende storingslampjes op het dashboard zorgen. Denk hierbij aan een sensor die af en toe niet aan zijn meetbereik komt of een sensor die af en toe zijn contact verliest. Vaak is het bij dit soort storingen zoeken naar een speld in een hooiberg, al dan niet te denken aan de kosten die daar aan verbonden zijn.

Unlimited Tuning heeft hier de oplossing voor! De DTC ( foutcode ) wegschrijven in de computer van de auto. De DTC's in de ECU worden opgeslagen als zijnde een P-code. Dit is een alfanumerieke code die bestaat uit 5 karakters. Deze code is uit te lezen met een willekeurige diagnose tool. Vervolgens kunnen wij aan de hand van de P-code zien wat dit inhoudt. Mocht de P-code direct belangrijk zijn voor het functioneren van het voertuig dan kunt u bij Unlimited Tuning deze laten wegschrijven. Alvorens het wegschrijven van deze code zullen wij hier ons technisch advies over geven.

Voor meer informatie over het wegschrijven van uw specifieke foutcode kunt u contact met ons opnemen per mail of per telefoon.

Contact opnemen