• 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs
  • 5 branches dans la Benelux 5 branches dans la Benelux
  • Note moyoenne des clients: 9.6 Note moyoenne des clients: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Veelgestelde vragen

2. Waarom u moet kiezen voor Unlimited Tuning?

Unlimited Tuning is één van de grotere spelers in de markt die actief tuned sinds 2008. Op het moment van schrijven beschikken we over 5 filialen door de Benelux! U kiest dus voor een grote betrouwbare partij met ruime ervaring. We zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Quality doesn't come cheap. En zeker niet in de tuningswereld! Daarnaast beschikken we over eigen programmeur, die naargelang van de klant, direct kan inspelen op wensen van de klant. Om klanttevredenheid te waarborgen bieden we zelfs een 2 weken niet goed geld terug garantie aan. We willen immers dat iedereen met een goed gevoel ons bedrijf heeft bezocht.

3. Is de motor na normale tuning onderhevig aan extra slijtage?

Bij normale tuning is gebleken dat de motor niet onderhevig is aan extra slijtage. De motor zal dus evenveel kilometers kunnen maken als een niet getunde versie. Echter dient de programmatie wel door een professional gedaan te zijn. Helaas zijn er genoeg spelers op de markt die dit niet onder controle hebben met motorschade tot gevolg. Deze spelers zijn vaak te herkennen aan de goedkope prijzen van hun tuningsproducten. Waarom op € 100,- besparen als je motor van € 30.000,- door onkunde schade kan oplopen? Lees hier meer of chiptuning slecht is voor uw motor.

4. Kan chiptuning op iedere auto worden toegepast?

Het grootste gedeelte van het huidige wagenpark kan inderdaad worden getuned. Dit kan gebeuren via de OBD-diagnose stekker of direct op de ECU (Electronic Control Unit). U kunt bij ons voor beide terecht. Kanttekening is wel dat chiptuning het beste rendement oplevert op turbo aangedreven motoren.

5. Is tuning herkenbaar door de dealer?

In sommige gevallen wel, maar gelukkig in de meeste gevallen niet. Voor specifieke informatie over tuningsherkenning bij uw auto kunt u het beste contact met ons opnemen. We vertellen u dan middels technische onderbouwingen hoe het bij uw specifieke model in elkaar steekt.

6. Wordt mijn toerental verlaagd middels chiptuning?

Dat kan uiteraard niet middels software. Het toerental wordt bepaald aan de hand van de tandwielverhoudingen in de versnellingsbak. Wel is het een gegeven dat automaatbakken eerder overschakelen na en tuningssessie. In die zin zult u dan wel een lager toerental ervaren bij accelereren, maar niet op cruise snelheid.

7. Kan ik de tuning ongedaan maken?

Het is absoluut mogelijk om de tuning ongedaan te maken. Bij chiptuning wordt namelijk in alle gevallen een kopie van het originele bestand opgeslagen. Daarnaast wordt ook de tuning op kenteken bewaard. U kunt dus altijd terug naar zowel het origineel als weer terug na de tuning. Laatstgenoemde gebeurt in de praktijk vaak na het uitvoeren van een software update. In sommige gevallen kan hier een kleine vergoeding voor worden gevraagd. Vraag hiernaar bij één van onze medewerkers hoe het bij uw specifieke model zit.

8. Wordt erbij chiptuning ook mechanisch iets aangepast?

Chiptuning is enkel en alleen het software matig aanpassen van het motormanagementsysteem. Uiteraard kan er ook mechanisch van alles worden aangepast maar dit is niet noodzakelijk voor een normale chiptuning.

9. Waarom wordt de auto af-fabriek niet getuned?

Af fabriek wordt de auto afgesteld zodat deze over de hele wereld kan functioneren. Gezien het feit dat hier in Europa de kwaliteit van bijvoorbeeld brandstof een dusdanige hoog is kunnen wij de software optimaliseren zonder dat de levensduur hieronder te leiden heeft. Daarnaast brengt een fabrikant vaak meerdere modellen uit die enkel softwarematig begrensd zijn. Deze kunnen dus relatief gemakkelijk worden voorzien van meer vermogen zonder dat deze op hun top gaan draaien.

10. Gaat de auto na tuning meer verbruiken?

Integendeel, chiptuning heeft vaak als gevolg dat een dieselauto minder gaat verbruiken. Dit kan bij een gelijkwaardige rijstijl zelfs oplopen tot wel 15%. Dit heeft te maken met het feit dat wij het rendement van de motor verhogen. Hierdoor kunt u meer energie uit dezelfde hoeveelheid brandstof halen. Benzinemotoren worden nagenoeg niet zuiniger na een tuningssessie. Voor vragen hierover kunt u altijd terecht bij één van onze medewerkers.

11. Hoelang duurt een tuningssessie?

Gemiddeld duurt een tuning 1,5 uur. Indien wij van tevoren weten dat een tuning langer gaat duren zal dit in goed overleg plaatsvinden. Wachten bij Unlimited Tuning is geen straf. Onder het genot van een lekkere bak koffie, een werkplek met gratis wifi en een televisie tot uw beschikking wordt het wachten u zo aangenaam mogelijk gemaakt. Uiteraard is het ook mogelijk om in de werkplaats mee te kijken waar regelmatig zeer mooie wagens te vinden zijn. Zo u wel de monteur zo min mogelijk willen storen tijdens zijn werkzaamheden?.

12. Is Xtremetuning voor elke auto beschikbaar?

Nee, Xtremetuning houdt in dat wij de grenzen van het toelaatbare iets verder benaderen dan onze normale tuning. Dit is echter niet voor iedere auto mogelijk. Xtreme tuning kunnen wij enkel toepassen op turbo aangedreven motoren.

13. Is chiptuning illegaal?

Chiptuning is zeker niet illegaal. Het aanpassen van de software hoeft dan ook nergens te worden aangegeven of te worden geregistreerd. We blijven namelijk altijd binnen de daarvoor gestelde grenswaarden. Sommige verzekeraars kunnen overigens wel in hun algemene voorwaarden stellen dat het gemeld moet worden.  

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag tewoord.

Benieuwd naar de potentie van uw voertuig?