• 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs
  • 5 branches dans la Benelux 5 branches dans la Benelux
  • Note moyoenne des clients: 9.6 Note moyoenne des clients: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Voordelen van Unlimited Tuning

  • Al ruim 14+ jaar ervaring
  • Gloednieuwe testbank
  • Maatwerk mogelijkheden, niks is te gek
  • Uitsluitend professionals in dienst

Een antilag systeem (ook wel Pops & Bangs of crackles genoemd) is een techniek die eigenlijk voor de racerij is ontworpen.

Sinds er turbo's op auto motoren worden geplaatst heeft men te maken met een turbo-delay. Als tijdens de race het gaspedaal wordt losgelaten dan verliest de turbo zijn druk. Op het moment dat er weer gas gegeven wordt duurt het even voordat de turbo weer volledig op druk is, en dus ook voordat er weer vol vermogen wordt geleverd door de motor. Een antilag systeem (ALS) zorgt ervoor dat de turbo na het loslaten van het gaspedaal het schoepenwiel van de turbo blijft doordraaien en het "probleem" van een traag opspoelende turbo wordt verholpen. Het toepassen van het antilag systeem gebeurt in de motorcomputer.

Door extra brandstof te injecteren na het loslaten van het gaspedaal en
deze vertraagt te ontsteken blijft het schoepenwiel van de turbo op toeren.

Op de reguliere weg zullen die (milli)seconden winst die je elke keer pakt met gas geven vaak niet de overweging zijn om een antilag systeem te laten toepassen. Het veel directer reageren van de motor is daarentegen wel erg fijn. Echter, de voornaamste reden voor het toepassen van antilag zal zijn dat het motorgeluid aanzienlijk verandert op het moment dat het gas losgelaten wordt. Na het loslaten van het gaspedaal zullen er luide knallen ( Pops & Bangs of ) en in sommige gevallen ook steekvlammen uit de uitlaat komen. Zeker in combinatie met een sportuitlaat zijn de steekvlammen eerder regel dan uitzondering. Tijdens een tuningssessie kunt u ervoor kiezen het antilag systeem door ons te laten toepassen.

In theorie is het ALS systeem niks meer dan het terugstellen van de ontsteking op het moment dat het gaspedaal word losgelaten (35 tot 40 graden na het bovenste dode punt). Dit in combinatie met een lichte hoeveelheid extra brandstof zorg voor de Pops en Bangs.

Er is wel een belangrijk nadeel wat genoemd moet worden. Door het ALS systeem wordt de turbo warmer en zal deze moeten inleveren op de levensduur.

Contact opnemen