• 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs
  • 5 branches dans la Benelux 5 branches dans la Benelux
  • Note moyoenne des clients: 9.6 Note moyoenne des clients: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Endurance Package, voor een langere levensduur van uw motor

De moderne dieselmotor moet hedendaags aan zulke strenge milieunormen voldoen dat dit ten koste gaat van de levensduur van uw motor. Het roetfilter is zeker functioneel in de zin van het beperken van roetuitstoot, lees daarover hier meer. Echter gaat dit ten koste van het brandstofrendement en tevens is het filter een kostbaar onderdeel als deze vervangen moet worden.

De EGR klep ( Exhaust Gas Recirculation valve ) is een ander goed voorbeeld. Deze reduceert de uitstoot van NOx stoffen. De EGR klep laat onder deellast een deel van de reeds verbrande gassen opnieuw de motor in. Omdat deze gassen minder zuurstof bevatten is de ontbrandingstemperatuur lager en daardoor de uitstoot van de NOx eveneens lager. Een groot nadeel hiervan is dat door het opnieuw circuleren van de uitlaatgassen het inlaattraject van de dieselmotor sterk vervuild raakt! Dit kan op den duur rare storingen veroorzaken en in sommige gevallen kan bij auto's met een hoge kilometerstand zelfs een complete koprevisie nodig zijn.

Daarom heeft Unlimited Tuning het Endurance Package op de markt gebracht. Hierbij wordt de levensduur van uw auto verlengd en mag u minder storingen verwachten bij hogere kilometerstanden. Voor het uitvoeren van het Endurance pakket hebben wij een vaste prijs per voertuig van € 749,- inclusief btw. Bij het Endurance pakket worden de volgende handelingen verricht:

  • De EGR klep wordt indien nodig fysiek afgesloten (soms kan deze middels de software volledig dichtgezet worden)
  • Het roetfilter wordt fysiek verwijderd (DPF)
  • Zowel EGR als DPF wordt in de software verwijderd
  • Er wordt een lichte chiptuning toegepast ( Eco -tuning ).
    Deze zorgt voor iets meer koppel bij lager toerental en tevens voor een hoger rendement van het brandstofverbruik.

Contact opnemen