• 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs 11+ ans spécialistes optimisation des moteurs
  • 5 branches dans la Benelux 5 branches dans la Benelux
  • Note moyoenne des clients: 9.6 Note moyoenne des clients: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Chiptuning voor de Tesla rijder

Chiptuning voor de Tesla rijder

Door de komst van steeds meer elektrische auto’s zien we dat de tuningsmarkt ook verschuift. De aanvragen voor het tunen van elektrische auto’s word vanzelfsprekend groter. Ook al vergt het tunen hiervan een hele andere discipline, zijn we er toch als één van de eerste ingesprongen.

Chiptuning Tesla  

Waar we bij de brandstofmotor nog de turbodruk, ontstekingstijdstip en luchtbrandstof verhoudingen moeten berekenen,  zijn het bij de elektrische motoren hele andere knoppen waar we aan draaien. Bij de Tesla spelen we in op de limitatie van het motorvermogen die Tesla zelf inbouwt in de lichtere modellen. Dit houd tevens direct in dat alleen de zwaarste variant (nog) niet te tunen is.

 

Hoe vind de tuning plaats?

Bij de brandstofmotor vind tuning plaats in de motorcomputer van de auto zelf. Bij Tesla is dit geen optie. Ten eerste omdat Tesla op afstand direct zou kunnen zien dat de software is aangepast en de garantie per direct zou komen te vervallen. Ten tweede kan Tesla op afstand de software updaten dus zou je om de havenklap de tuningssoftware kwijt zijn. Wij moeten dus werken middels het plaatsen van een extra motor-aanstuurcomputer. Deze loopt parallel met de huidige computer en wordt geplaatst achter de kappen onder het stuur/boven de pedalen. In deze module kunnen wij 9 verschillende mappings laden en selecteren middels een switch. De verschillende mappings bouwen wij standaard op als volgt:

0 = uit

1 = eco

2 t/m 7 = oplopend tussen eco en vermogen

8 = max vermogen

 

Indien gewenst kunt u achteraf zelf spelen met de settings.

inbouwen tesla tuning 

Wat is de rijervaring?

Bij nagenoeg elk model komt er een 30 pk en 100 nm extra bij. Juist de toename van het extra koppel maakt de auto aanzienlijk sneller! Ook bij oudere Tesla’s met hoge kilometerstanden is tuning een uitkomst. Vaak vind na verloopt van tijd degradatie van de accu plaats. De kracht neemt af en uw Tesla accelereert niet meer zo goed als voorheen. Door deze softwareaanpassing bent je weer back on track.

 

 

Chiptuning voor de Tesla rijder